
Hyvät suhteet o täsä pizzapohojasa; 4 dl käjen lämpöstä vettä, puolikas hiivapala, puoli teelusikallista suolaa, ne sekasi että hiiva sullaa ja siihen vaa aletaan lissään jauhoja, sitte ku alakaa taikina irtuammaan käjestä eli koukuista, ni 4 ruokalusikkaa ruokaölijyä, sen jäläkeen keittiöpyyhkeen alle nousemaan ja mielellää lämpimään paikkaan... mää ruukaan vielä sen taikinamöntin pyöräyttää jauhoisa, ni ei tartu nii astiaan kiinni...
Pizzakastike;
2 tetraa chilillä maustettua tomaattimurskaa
1-2 tl valakosipulimurskaa
reilu puoli desiä sokeria
pizzamaustetta maun mukkaan
suolaa
tarvittaesa hunajaa...
Paras tomaattimurska o mun mielestä Pirkalla, mutta sehä o makuasia... nakkele kaikki muut aineet paitsi hunaja kattilaan ja keittele parikymmentä minnuuttia, sillä lailla että justiinsa kastike pikkuse kuplii... vejä sauvasekottimella tasaseksi ja maistele, joko tomaatin väkevyys o talttunu, jollei ni lissää hunajaa ja jatka hetki keittämistä... tätä ku pizzaan laittaa, ni ei taatusti tämän jäläkeen ennää ketsuppia tai tomaattipyrettä pizzaansa laita.... Jäläkkäriksi tein mutakakkua annosvuokiin, vaa unneutin sen kuvata


Täsä vielä kuvvaa meijän Elviksestä telekkarin kattelusa...



Ens viikonlopun vadelmakakkuun tein koristeen... ruusujaki yritin, vaa ei ne taas onnistunu millää

