Nyt pääsin taas hääkakkua tekemään, toivottavasti tuli mieleinen tai ainaki hyvän makunen! Vappaat käjet annettiin, värinki sain päättää ihan itte... jostaki syystä oon mieltyny tällä hetkellä vihiriään, olipa kyse kakkuista, sisustuksesta tai vaatteista Nauru

Täytteenä taattua kammaa eli mansikka-valakosuklaa-rahkaähötys ja kostutus maijolla. Mansikat oli taas nii makkeita, slurps! Koristeet on sokerimassaa niinku tuo päällinenki ja sitte Ullan Unelmista tilasin nuita sormuksia, ne oli kivan näköset. Kakusta tuli valtava ja aattelin sen kyllä riittävän ruokahäisä, mutta varalta tein vielä yhen kermakakun ja sannoin, että jos hääkakku loppuu kesken,  ni soitto vaan ja tuuaan varakakku paikalle. Seittemään mennesä ei ollu soittua kuulunu, ni mulla jo suusa maistu mansikkakakku ja aattelin, että otan pikku tirsat ja sen jäläkeen kakku korkataan... sen ku kerkesin aatella, ni soitto tuli, että kakkua äkkiä lissää Hymy Heh, just ehtivät, puolen tunnin päästä oisin siihen jo lusikan iskeny. Että oli siis maistunu kakku.

Tein vielä kaks isua voikkaria, yhen liha- ja yhen kalakakun, mutta kuvvaa ei oo ku lihakakusta... mutta ei niitä kuvia oikee ennää jaksa tänne laittaakkaan, ku ne aina näyttää samalle... jos vanahat merkit paikkaansa pittää, ni kyllä neki varmaan on maistunu.

1249239850_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meinasi tulla vähä kiire ja kakut oli jo autosa ku vielä piti kuva räpsästä tuosta lihakakusta. Meillä tullee tiuhaan tuota autua pestyä sisältä ja ulukua, ku mää kuskaan takaluukusa koiria, ni sehän o ihan hirviäsä siivosa... no siivotahan se pittää perusteellisesti ja sitte vielä lehet pohojalle, ennen ku kehtaa kakkuja sinne nostaa!

1249239878_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täsä vielä kuvvaa lisäkakusta, oli nii hiton kuuma ja kostia ilima täälä, että meinasi kerma juonitella... se kyllä vatkaus ihan kohtuuvella, mutta pursottaesa alako sitte pehemeneen nii äkkiä vaikka yritin sen ripiästi suorittaakki...

1249239903_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämmösiä leipomuksia tällä kertaa. Päivällä meillä oli vähä draamaa, ku lähettiin koirien kanssa mettään ja vaihteluksi mentiin vähä eri paikkaan. Oonhan mää nähäny sielä poroja monasti, mutta ei niitä ennää muistettu. Molemmat juoksi tunnin ihan läkähyksiin asti,  ku ei ollu siinä vettäkkään lähellä, misä viilennellä välisä. Ilima oli tosi kuuma.. tehtiin jo menua autolle, ni koirat äkkäsi porot ja sitte niitä vietiin... poroja ja koiria! Vanahempi on sen verran laiskempi, se tuli melekeen heti takasin, mutta nuorempaa ei näkyny vartti tuntiin.

Huueltiin ja vislattiin ja viimen se tuli ja oli ihan suu vaahosa näännyksisä. Siitä se vielä ite hyppäsi autoon, mutta kaatu saman tien kylelleen ja ihan kauhiaa läähätystä niinku lämpöhalavauksen saaneena... no me ajettiin äkkiä siihen lähelle lammelle ja vanahempi juoksi vetteen vauhilla, tämä toinen lähti kans, mutta takajalat meni pari kertaa ihan alta. Pääsi se sinne vetteen ja näin, että ne takajalat roikku ihan hervottomana, eikä se sitte päässy pois sieltä ite. Yhteistuumin isännän kansa saatiin se sieltä nostettua, oli niin hankalasa paikasa ja isäntä kanto sen polosen autoon.

Sitte ajettiin päivystävälle elläinlääkärille, joka tutkimuksen jäläkeen eppäili sitä tosiaan joksiki lämpöhalavaukseksi. Saatiin kuitenki ohojeet seurata pari päivää, ettei se sittenki ois loukannu selekärankaa ja tarvis röntgeniä ja muuta hoitua... no kipupiikki niskaan ja tuola se potilas nyt nukkuu... lääkärilasku oli 75 eurua ja sannoinki koiralle, että Kauppahallista ois tuolla rahalla saanu melekosen köntän poronlihhaa Cool

Hyvvää työviikkua työläisille ja mukavia lomapäiviä lomalaisille!