Kaveri pyysi kakkua Isänpäiväksi ja mää siihen ehottelin, että jos ei tehtäs kermakakkua vaa porkkanapiirakka niinku täytekakkuna... ja sehä innostu ja sitte mää innostuin itekki nii, että teen sunnuntaiksi meilleki samanlaisen (tullee nimittäi se vanahempiki rakkauten hetelmä syömään..)

Mää oon ite ruukannu tosiaa tehä porkkanakakusta sen piirakka-version, mutta se näkkyy ylleisempää olevanki täälä meillä, siis Suomesa... mutta googlakkaapa carrot cake, ni toine toistaa komiampia täytekakkuversioita, jopa hääkakkuja löytyy, lähinä kait vissii Ameriikasta... että jos porkkanapiirakasta tykkää, ni jo pelekästää niistä kuvista mennee taju. Mutta nii tuli tosiaa herkullisen näköne kakku, että en malta oottaa sunnuntaita, että pääsee maistamaan sitä ommaa versiota, jota ei oo kyllä vielä tehtykkää... Mää tein ruusut oranssista marsipaanista, ku en halunnu laittaa niitä marsipaaniporkkanoita... no siinä niitä kuitenki o...

2044824.jpg

Komiasti paisti aurinko täsä yhtenä päivänä, ni näyttääpä tosi oranssille...

2044825.jpg

Eile illalla tekkiin kinkkupiirakkaa... Sunnuntai-piirakkapohoja, kinkkua, paprikaa, ananasta, Aura-juustua... ruokakermaan nakkasin muutaman kananmunan... vähä valakopippuria sekkaan.. ja pohoja uunisa ensi iliman täytteitä 10 minnuuttia ja sitte täytteijen kansa rapsakan puolisen tuntia... hyvvää oli!!!

2044857.jpg

Asiasta kolomantee... mää ruukaan näin pimiäaikaanki käyä koirien kanssa mettäsä, että saa päästää ne irti. Välisä ne jää johonki tuusaamaan, eikä kuulu eikä näy kumpaakaa... mää sitte siinä pimiäsä seison ja äänee iteltäni kyselen, että "Oonkoha mää vielä koiranomistaja??" No kyllä ne sieltä aina tullee, mutta minnuuttiki o pitkä aika, jos ei nää niitä.. eile kävin hakkee elläinkaupasta semmoset vilikkuvalot pantaa ja niitä heti kävin testaamasa, hienosti näky ja jotenki oli turvallisempi olo, ku näki misä ne mennee... ja on siinä seki, että toisinaa sielä joku muuki hullu kömpii, sielä pimiäsä metäsä.. ni eivät saa paskahalavausta ku tuommone peto pöpeliköstä hyökii, nyt se tuo valo jo kertoo ettei se susi ainakkaa oo!!

2044853.jpg

Ja tämä o hyvä, ku ei tarvi eriksee laitella kiinni tai auki, se hokasee ite ku o pimiää ja koira ku pikkusen liikkuu, ni heti alakaa väläkkymää. Tännää isäntä oli mulle vielä hakenu kunnon taskulampun, nuita räpsyjä muutaman euron lamppuja o sen verran monta jo menny... eilenki piti lamppua vähä väliä paukutella, että sytty valot... tällä uuvella lampulla o 10 vuojen takkuuki!! Kyllä nyt kelepaa mettään lähtiä, nii että se o moro!

Ps. Ei se tuo laskuri kuntounukkaa, tuosa se pyörii niinku puolukka, sanonko misä... vaa olokoo, eikait sen nii nuukaa oo!