Eilisen päivän värkkäsin kakkuja lakkiaisiin, kala- ja lihakakkuja sekä täytekakkuja. Vaikka koko päivä meni aamusta iltaa ja välistä kävin kuskaamasa vähemmäksi (ku ei kaapiin sopinu), ni oha se mahottoma mukavaa hommaa tuo kakkuje koristelu. Siinä niinkö hermo leppää ja murheet unehtuu (jos semmosia sillä hetkellä o) ku sommittellee nuita koristeita... Täsä tuotosten kuvia.. kakkuihi pääsi päälle nuo mun aikasemmi vässäämät marsipaanikoristeet.... Kaikki kakkupohojat o 8-9 munan kakkuja ja kostutuksen mää teen melekeen aina maijolla, johon lissään pikkusen vanilijasokeria.

Mansikkakakkuja oli kaks kappaletta, muute samanlaisia, mutta marsipaanikoriste erilainen.. toisesa pursotukset onnistu hyvi, mutta toisen kohalla oli "ilimavaivoja"... pursotukset Floravispiä, johon pikkusen laitan sitä vanilijakreemijauhetta ja välisä massa, josa on kermaa, Sunnuntain vanilija-tuorejuustua, mansikoita muusattuna (enimmät nesteet valutettuna) ja sitte tietenki vähä liivatetta. Voi että tämä mansikkakakku näillä evväillä maistuuki hyvälle!!

1604586.jpg

1604601.jpg

Ja täsä kakku II

1604583.jpg

Ja sitte hetelmäkakku, täsä o välisä Blå Bandin Mango-passionmousse terästettynä sillä vanilija-tuorejuustolla... nuo Blå Bandin valamiit mousset o älyttömän hyviä jäläkiruokana, mutta mainioita näijen kakkujen täytteinä.. esim. se kevyt suklaavaahtoki o aiva ihanaa, lissään siihen joskus rahkapurkin ni o vielä kevyempää, melekee alakaa leijailee ku sitä syö :o))... Pursotukset o samalla, jolla nuo mansikkakakukki.

1604593.jpg

Sitte ylioppilaslakki, tämmösen halusin tehä puolivängellä.. mutta olin nii pölijä, että tekkiin tämän viimesenä ja kello lähenteli puolta yötä, ku sain valamiiksi... mutta minusta tästäki tuli iha hauskan näköne... täsä o välisä mustaherukkaa (pikkusesa vesimääräsä kiehautan ja laitan hyytelösokeria ja sitte sosseutan) ja Blå Bandin valakosuklaa-nougatmoussea... päällä valakone marsipaani ja ite tehyt ruusut, tuo lippa ja ympäri kiertävä musta "nauha" o Ullan puttiikista tilattua mustaa sokerikuorrutetta.

1604596.jpg

1604594.jpg

No siinä oli makiat, sitte vielä voileipäkakut... tein kolome liha- ja kolome kalakakkua... lihakakun täytteinä oli tahana, josa oli suolalihhaa, tuoretta paprikaa, maustamatonta tuorejuustua ja tärräytin siihen kermavaahtuaki, toisesa tahanasa oli valakosipulipikkelssiä, johon lisäsin juustoraastetta, kuorrutus tuorejuustolla... nam!

1618666.jpg

1618668.jpg

1618665.jpg

Kalakakkuista oli toisesa tahanasa ranskan kerma, savustettua lohta ja majoneesia (pikkurippaus valakopippuria ja sitruunamehua) ja toiseksi tein Annen Paremman munavoin eli kanamunia, voita, rasia katkaraputuorejuustua ja sitte katkarapuja sekä rippaus suolaa, nämä myllyllä notkiaksi tahanaksi ja hyvvää oli!

1618664.jpg 

1618662.jpg

1618663.jpg

Siinäpä ne, kovasti oli kehuttu, jotenka tyytyväine sain olla... vaikkei ne aina onnistukkaa, niinku o ensin mielesä suunnitellu!