Otetaa ensin kakut ja sitte vasta murheet... vielä viime perjantaina sain Siiran tilalta mansikoita, ni tein meijän koissujen kasvattajalle illanistujaisii mansikkakakun, nii oli äkkiä kavonnu suihin tämä kakku, että päättelin sen ollee sitte iha makunen... mansikat o tuttua ja turvallista Polkaa, edelliset oli uutta lajiketta Sonataa, mutta musta se ei ollu nii hyvä, se oli jotenki semmone kova eikä ees nii makia, ni Polkalla mennää meikäläisten tallouvesa tästä etteen päinki  Välisä voi pistää valssiksi, jos sille tuntuu... nyt ei kyllä...

Tänä aamuna kävin viemäsä meijän vanahan rouvan leikkaukseen, nyt siltä leikataan niitä maitorauhaskasvaimia poijes... polone, raskas päivä eesä, nukutuksen jäläkeen o nii kurja olo monta tuntia... pari viikkua sitte se piti kans rauhottaa, ku eppäiltii että sillä oli jotaki jääny kurkkuun kiinni, mittään ei ollu jote selevittii säikähyksellä. Toukokuusaha sillä oli se kohtutulehus... no josko nyt tämän leikkauksen jäläkeen menis vähä paremmi.

Tekasin eilen illalla mustaherukka-valakosuklaa kakun vietäväksi meijän suokkari elläinlääkäriasemalle, Lemmikkiin. Se on nimittäin Oulun paras, sieltä saat aina apua ja hyvvää asiakaspalavelua, iha koko henkilökunnalta!!! Huippupaikka, suosittelen lämpimästi  Ja ei, mulla ei oo tähänkään firmaan mittää muita kytköksiä, ku oon vaan kiitollinen asiakas monen vuojen takkaa. Kiitos siis Lemmikin väelle ja toivottavasti kakku maistu!

Hokasin nii myöhää tuon kiitoskakun, etten ehtiny mittää koristeita värkätä. Tähä ois passannu vaikka koira tai kissa jalaka paketisa eli pää kääreesä, mutta pittää muistaa seuraavalla kerralla, ku sinne kiitoskakkua kiikutan!

No sitte murheita... me ollaan nyt asuttu täsä vuosi, heti siis muutettii ku koti valamistu... viime perjantaina isäntä rupes ihimettelleen, että miksikä lattialista irvistää tiskipöyvän eestä... voi raato sentää, meillä o vesivahinko!!! Kaapin pohojalla oli vettä, sokkeli oli turvonnu jne... eilen kävi vahinkotarkastaja, mutta ei saanu seleville, että mistäkä vuoto o peräsin, mutta kosteus oli levinny jo seinälle ja tietenki kaapin etteen laminaatin alle, remontti siis tievosa!!

Allaskaapit puretaan ja lattia aukastaan ja kahen, kolomen viikon kuivatus eesä... vielä ei oo tietua, että voijjaanko täsä asua remontin aikana, mutta kuka niitä kuivatusvehkeitä jaksaa kuunnella 24/7... ei kait kukkaan!!! No koska tämä ulukopuoline vahinkotarkastaja ei saanu seleville vuotokohtaa, ni nyt ootellaa vakkuutusyhtiön ommaa tarkastajjaa paikalle, mennee ens viikkoon ennen ku tullee... siinä mulla o kaappi auki revittynä ja sanomalehti o siinä sitä varte että voin seurata, mistä kohti siihe tippasee... mittään ei oo tullu sen jäläkeen ku kaappi viime perjantaina kuivattii... onkoha se tihkunu pitkällä ajalla jostaki, en tiä!?!?

Täsä masentava kuva sokkelinpalasesta, josa näkkyy jo iha hometta, vaikka äkkiähä se tullee, ku kosteutta o... noh, ei se auta, pittää yrittää pittää lippu korkialla, eihä tähä maalima kaavu, suurempiaki murheita ihimisillä, kyllä se tästä. Toivottavasti ei vakkuutusyhtiön kansa tarvi alakaa saikkaamaa, ne o aika hyviä keksimää, miksei tarvis korvata jottai...

Nyt lähen lenkille tuon koissulin kansa ja oottelen, joko ne pian sieltä Lemmikistä soittaa, että saapi potilaan tulla hakemaan!!