Taas oli pääruokana lihhaa, mutta niihän se usiasti o, että jos me mennää ulos syömää, ni kyllä sitä lihhaan päävytää!! Vois kyllä kokkeilla jotaki juhulavampaa kanaohojetta eli italialaista teemaa ja kreikkalainen teemaki kuulostas hyvälle. Pikkusäätöjä ois eiliseenki voinu tehä, mutta kyllä me oltiin tuotoksii oikeenki tyytyväisiä, vallanki ku nakkelen aineet ja määrät omasta päästä wink Täsä menu;
  • Lämminsavulohimousse pinaattipahanasa, keltuaisilla hyyvytetty ruohosipulilla maustettu kerma
  • Sisäfilepihivi piparjuuri-valakosipulivoilla, vihannekset
  • Mustaherukkahyyvykeleivos




Savulohimousse:
  • 1 prk ranskankermaa
  • 2 rkl majoneesia
  • Savukallaa
  • 2 pientä liivatelehtiä
  • Sitruunamehua, sitruunapippuria, valakopippuria ja rippaus suolaa
Murustele kala ja nakkaa sekkaan ranskankerma ja majoneesi, mausteet lissää varovasti ja tarkista maku, että pittääkö lissäillä. Liota liivate kylymäsä veesä ja sekota tilikkaseen kiehuvaa vettä, lissää nauhana valamiiseen seoksee, laita kaapiin jähämettyyn. Halutessas laita massa annosmuotteihin suoraa, parin tunnin hyytymisen jäläkeen kippaa tarjoiluvajille ja koristele tillillä. Tillin voi lisätä suoraan massaanki... Mää jätin astiaan jähämettyyn ja ruokalusikalla pyöräytin tuon palleron.... tarjoile paahtoleivän kera, tämän voi mainiosti tehä jo etellispäivänä, maku vaa paranee... pinaattilisäkkeen tein tuoreesta pinaatista, pesin lehet ja keitin niitä nuin 7 minnuuttia, sen jäläkeen kuullotin pannulla vähäsä voisa, siihenki voi räppästä vähä suolaa ja pippuria, pinaattiha o aika mietua....
 
Hyyvytetty kerma:
  • Flora Kuohua, käyhä se vähärasvasempi ruokakermaki...
  • Tuoretta eli kuivattua ruohosipulia
  • Kanamunan keltuaista, yhteen dessiin kermaa kaks keltuaista lienee sopiva määrä
  • Suolaa ja vähä valakopippuria
Sekota aineet keskenää ja laita mikroon, mulla oli pari minnuuttia täyvellä teholla...
 



 
Toisella vajilla oleva musta möykky o mustaherukkahyytelyä, joka kans passaa lihan kansa ku nokka päähä...
 

 
Harmitti ku ei ollu tuosta jäläkkäristä tuon parempaa kuvvaa, vaikka kuvia otin monta. Yritin käsisäätöillä saaha elua kuvviin ja sitte ne oliki kaikki jotenki tärähtäneitä, sen ku hokasin ni kakkaraine oli jo vattasa... mutta se oli oikiasti nätti ja makuki kohillaa... aika monta vaihetta teosa, mutta jos mustaherukasta tykkää ni kannattaa kokkeilla. Mää käytin hillosokeria tuon päällisen tekkoon ja se ei iha kokonaa hyytyny, liivatetta käytän ens kerralla... ai nii ja moon monasti ihhaillu Purppurahelemen Hannan huurrettuja marjoja ja hetelmiä, halusin kokkeilla nuihi mustaherukoihi, mutta eihä se onnistunu ku ne oli nii kosteita...

Mustaherukkahyyvykeleivos:
  • Kuohukermaa
  • Mustaherukkahillua tai mustaherukoita
  • Mascarponejuustua
  • Mustaherukkamehua
  • Liivatelehtiä
  • Sokeria jos käytät tuoreita eli pakastettuja herukoita
Vatkaa kerma vaahoksi, notkista toisesa astiasa juusto tilikalla kermaa ja sekota vaahon sekkaan. Lissää mustaherukkahillo eli muusatut herukat ja sokeri. Liota liivatteet ja lissää ne tilikkaan kiehautettua vettä, lissää nauhana seoksen sekkaan. Annostele muotteihi, mää käytin Runebergintortturinkuloita, jätä kuitenki vähä vajjaaksi, että saat myöhemmi hyytelökiilteen lisättyä... laita pakastimmee jähämettyyn. Tunnin parin päästä lissää kiille ja laita takas jähämettyyn, kuha o jähämettyny ni juoksuta varovasti kuumaa vettä muotin kylykeen ni pullahtaa sieltä kätevästi ulos, asettele tarjolle ja koristele mieleiseksi.

Mää sulatin suklaanappeja ja tekkiin nuita lehtiä... ja sitte niitä vähä epäonnisia "huurrettuja" herukoita, lautaselle lisäsin leivoksen päälle tulevaa kiillettä heti ku olin sen teheny ja lusikalla vähä levitin. Nii ja koristelun jäläkeen laitoin leivokset jääkaapiin tarjoiluun saakka, ni leivos ei ollu ennää jääsä, ei sen oo tarkotuskaa olla....

Mulla ei ollu leivoksesa mittää pohojaa, mutta ei se semmosta kaivannu. Halutessaa semmosen voi tehä keksimurruista ja sulatetusta voista, paistaa murotaikinasta eli sitte paistaa kääretorttupohojaa. Pohoja o varmaa viisain lisätä kassausvaiheesa...

Eile kävin sielä Perfect Home-kuttuilla Nisunassun luona, mukavaa oli ja Nisunassu oli mainio emäntä, että kiitos vaa sinne vielä! Kysseisen firman tuotteet o kyllä kauniita, iha meikäläisen tyyliä, oisin kyllä tilannu lautasiaki, mutta ku ehtiin justiinsa sijottaa nuihi kuvisa näkyviin, ni en nyt raskinu. Mutta yöpöyvän lampun tilasin, se oli nii arvokas, että raskin nyt ostaa vaa yhen, pittää kaveri hommata sitte myöhemmi. Vaikka iteasiasa isäntä ei kyllä etes mokomaa tarvi, se ku istahtaa sängynlaijalle, ni kuuluu että Hyvvää Yö...krooooooh... että jollaki onki kyky nukahtaa keske lauseen surprise Täsä vielä kuva lampusta, kuvan nappasin niien tuoteluettelosta...
 

Nyt alan kakkupohojan tekkoon ja taijan yrittää uutta kakkukoristetta Maisan 1-vuotiskakkuun, katotaa mite siinä käy... Lepposaa sunnuntaita kaikille ja täälä ainaki o semmone ilima, ettei palijo tee mieli nokkaa ovesta ulos työntää, lunta tullee sakiannaa ja iha vaakatasosa... tehhää ennemmi kotitöitä!