Jaa-a, eipä oo tullu pitkää aikaa mittää tänne laitettua... ei oo mikkää oikee innostanu, kokkailtu ja leivottukki kyllä o, mutta ei oo jaksanu kameran kansa heilua, saatika kirjotella mittää. Noh, nyt sitä taas alakaa tullee virtaa kinttaisiin, ku päivä pitenee, jeeeeee!

Tämän päivän hommina oli kaks täytekakkua, joihi molempii tuli täytteeksi valakosuklaahillatäyte ja kostututus hillamehumaijolla. Toivottavasti kakut maistuu ja Hyvvää Syntymäpäivää Puolangalle, jos sattuu, että juhulakalu käy täälä kuvia kattomasa!!!

Kakku Ykköne...

Kakku Kakkone...

Nyt mää viimein tilasin ittelleni sitä helemiäissuihketta, on se kyllä iha kohtuuttoman kallista, mutta ah, aivan ihkua sillä oli suihkutella!!! Seuraavaksi sitte kuvvaa lohikakkuista... musta ne luonnosa näytti nätimmälle, tuosa kuvasa jotenki tuo tilli näyttää tuommoselle suttukasalle...

Moon aina taistellu nuijen kakkujen kostutuksen kansa, sehä me kaikki tiietään, että se ei saa olla liian kuiva, muttei myöskää liian märkä.. vaikka sehä o suhteellista ja makuasia... no enivei, mää semmosella kauhalla hittaasti kierrän kakkupohojaa eli oliko se sitte voikkarikakku, mitä oon tekemäsä... ja se sitte o hiasta ja tyhymää puuhaa!! Tännää sain kuningasajatuksen Yllättynyt ja laitoin lihaliemen juomapulloon, voi hiisi että oliki hyvä sillä kostuttaa!!! Samalla konstilla kostutin nuo täytekakut ja hihkuin riemusta, sillä oli kätevä ensin kiertää reunat ja sitte muute... harmittaa, etten aikasemmi ollu hoksannu...

Toisenki työtä noppeuttavan homman hokasin Yllättynyt... ruukaan päälystää nuo voikkarit lastalla ja se o hiasta hommaa, alareuna jää aina irvistään ja vaikka kuinka palijo pannee päälistä, ni aina jostaki paistaa läpi.. no nyt vetäsin päälle lastalla ja sivut pursotin ja pyöräytin lastalla tasaseksi... no voi hitto, että oli seki kätevää ja ennen kaikkia nopia!!! Hyvä, että tekkee välisä hyviä keksintöjä ja saa onnistumisen ilua, viimeaikasten pettymysten jäläkeen onnistumisia tarvitaa.. Jostaki se o köyhän ne kiksit otettava :o))

Ens lauantaille o 2-vuotis kakun teko, lupasin yrittää auton mallista kakkua vaikkei mulla oo muottiakkaa, mutta kokkeilen muotoilla levykakkupohojasta... ja ens maanantaille teen yhen töihin vietävän hääkakun, oikiaa en pääse tekkee, ku ne sankarit "karkasivat vihille" :o(  No niistä juttua sitte ku ovat ajankohtasia...

Hääkakkua varten oon vääntäny ruusuja, täsä kuvvaa työmaasta... homma o vielä keske ja alareunasa näkkyy keskeneräsenä tuo kakun päälle tuleva sormustyynyhärdelli...  mulla tuli kolomaski älynvälläys Yllättynyt täsä ruusujen kansa... moon tähän asti teheny ruusut lehti leheltä, mutta näistä suurin osa o yhestä palasesta, joisaki kaks pallaa... ja ihan nättejä minusta ja he-le-vetin palijo nopiampi tehä... niitä tullee liukuhihinalta siinä ku ennen valamistu yks!!

Tuo oli iha selekiä kuva, mutta ku pienentää kokua ni vettää nuo punaset nui suttuseksi, mutta valakosista saa ihan selevää... allaolevasa kuvasa o lehti leheltä tehtyjä ruusuja, muttei yhtää sen kummemman näkösiä, eihä??

Täsä männä päivänä harjottelin ristiäiskakkuun jottai koristetta, no näistä tossuista o hyvä alottaa ennen ku alakaa niitä vauvoja ja sänkyjä ja sen semmosia harjottelleen... alla pojan kakkuun sopivaa limen vihiriää, mulla ku ei sillon ollu sinistä väriä, mutta nyt sitä samalla tilasin ku sitä helemiäisjuttua... että pittää alottaa siniset harjottelut..

Ja tyttelille passelia...

 

Että tämmöstä täälä Jäälin suunnasa, että ollaan täälä hengisä, jokku o nimittäi välisä asiaa eppäilleet :o)) Alla vielä kuvvaa karvakavereista, ne pani yhesä päiväunille...

Eile illalla oli muute iha hirviä ilima, sillo ei ollu onnelline koiranomistaja, vettä nimittäi tuli enemmä ku Esterin peestä, tuuli nii, ettei satteenvarjo meinannu pysyä käsisä, saatika oikeen päin... ja maa oli hiien liukas ku vettä sato... no huh, nyt on onneksi parempi ilima... lähen siis ulukoileen!!!