Meinaa olla mieli haikiana, ku o hammas tai ite asiasa koko leukaluu nii kipiä, että ei mittää järkiä. Moon kolome päivää syöny särkylääkkeitä... ja hernekeittua, mittää ei pysty puremaa. Ensin tuli hammas vasemmalta puolen kipiäksi, sitte piti purra kaikki oikialla puolella ja erehyin vielä ostamaan Silimäsalamiakkia (Supersalamiakkia siis), joho oon heikkona ja sitähä pittää jyystää urakalla... ja nyt o oikia puoli sekä ylläältä että allaalta sairaan kipiä!!!

Tarina eteni näi...viime maanantaina soitin meijän terveyskeskukseen, että hammasta vihiloo, pittää päästä lääkäriin... täti siihen ehotteli, että juu tuossa maaliskuulla olis aika... just joo! Keskustelun jäläkeen sitte sano, että no tule huomenna... ja määhän menin, hammaslääkäri sorkki ja sano, että juurihoitohan tähän tarvitaan, muttei nyt kyllä oo aikaa, että laitetaan tähä ensiapua ja varataan aika... mutta niin monta kertaa sano, että täälä on mahoton kiire, että kannattais mennä yksityiselle ja sen sano tosiaa nii monasti, että jos mulla ei ois ollu suu täynnä tavaraa, ni oisin kysyny, että jäikös sulla levy päälle?!? Seuraavan ajan sain sitte toukokuun loppuun, että sitte alotettaan se juurihoito!!! Voi halavattu, tämmöseksi se o menny tämä kunnalline hammashoitoki  Tontteja kaupataan ja väkiä houkutellaa, mutta tämmöset asiat päin hele****!!!!

No puuvutusaineesa ei ainakkaa pihtaillu, sitä törräytti semmosen satsin, että aamu kaheksalta ku piikin laitto, ni illalla viien aikaan vielä oli naama turrana.... ja ku puuvutus lakkasi, ni tajusin että kielen syrjä oli iha haavoilla, se oli jättäny sen ensiapujankin niin teräväksi, että se repi kielen auki!! Seuraavana aamuna eli eile ku heräsin, ni kieli oli niiiiiiii kipiä, ettei sitä voinu liikutella ensinkää, kömmin sitte alakertaan ni eiköhä ollu kauhia ripulipaska keittiön matolla ja mahtava haju!!! En eppäile, etteikö Melli ois yrittäny herätellä, mutta ku se vikisee nii pienellä äänellä ja ylös se ei pääse, ni matolleha se sitte oli teheny, ku ei mua herreille saanu... huoh.... no turpa kipiänä sitä ripulipaskaa siivosin ja sitte lähin hakkeen lehtiä, lunta oli tullu yön aikana nii palijo, ettei ovia meinannu auki saaha... muutama ruma sana tuli suusta (mite kute nyt sillä kipiällä kielellä pysty ääntämää), ku laatikolle kahalasin... ei hyvi alakanu Annen aamu!!!

Soitin sitte uuvestaan sinne hammaslääkäriin, että sitä pittää hiua sitä hammasta, että voi elo jatkua... sielä kävin sitte eilen, se o nyt iha hyvällä tolalla, mutta tuo oikia puoli o siis nii kipiä, kaulasta o rauhasekki turvonnu, jos se ei ens yön aikana kummene, ni pittää soittaa aamulla uuvelleen, nyt en vaa tiijä, että tarvitaanko lääkäriä vai etelleen hammaslääkäriä  Voi pyhät pyssyt sentää!!!

No tännää kuiteski kokkeilin nuita bebe-leivoksia, mää niistä niin tykkään. Kinuskikissalla oli ohojetta, sitä lukkiin puolella silimällä, mää ku en oikee oo ohojeijen lukija  Vaikkois kuin huono näkö, ni nätiksi näitä ei voi millää sanua, mutta maku oli kyllä oikeenki jees, että voipi vastaki tehä!!! Mutta sen verran oikoin tällä testikierroksella, että käytin Sunnuntain valamista piirakkataikinaa, halusin nimittäin tuon täytteen testata. Hyviä tuli näinki, se o nimittäin mainio valamistaikina, mutta ens kerralla saattasin kokkeilla sen taikinanki tehä ite, täsä siis pari kuvvaa, vaikka ei nii nättejä tullukkaa, mutta ehottomasti kokkeilemisen arvosia!

Ja lähikuvvaa taideteoksesta

Yritettäänpä olla positiivisella mielellä, vaikka mulla näi apaattiset jutut oliki!