Jaa-a, nii se tämäki vuosi alakaa olla ohi... joulustaki taas selevettii hengisä, huh sentää! Ja päivä pitenee taas, voi että mää tykkään ku se alakaa pitenee, joka vuosi siitä jaksaa olla yhtä onnelline... mennee vaa hokiesa, että voi kello o jo nui palijo ja vielä näi valosaa :o)) Se mun hokemine o meillä jo oikiastaa semmone vitsi... hehkutin sitä päivän jatkumista yhtenä päivänä, ni tyttöki sano, että: "Voi ei, taas se alakaa :o))"

Joulupäivänä oli muute se Nicolen perhe kylläilemäsä meillä ja hyvi riitti juttua perheenki kansa... englantia, saksaa ja suomia mäläkätettii sekasi ja ne tulukkas jokka ymmärsi :o)) Perhe o vuokrannu Nallikarista mökin ja sinne meijät kututtii eilen Nicolen synttärikahaville, mukavaa oli.. Me sitte pyyvettii ne vielä keskiviikkona tuonne mettän siimekseen makkaran paistoon ja lenkille (niinku koirien kansa) ja illalla käyvää yhesä kattoon Oulusa ilotulitusta.

Perjantaina lähtevät sitte kotia kohti, siinä saaki urakalla matkustaa ku perheen äiti ei lentokonneesee astu ni ensin Oulusta Helsinkii junalla, sen jäläkee laivalla Rostockiin ja sieltä vielä junalla kotikaupunkii... tullesa junamatka kotua laivasatamaan oli kestäny seittemän tuntia ja nelijä junan vaihtua kaikkien romppeijen kansa, no huh huh!!! Ei me oltais haluttu Nicolesta luopua, mutta pittää kai se perheen mukana kottii päästää, eikähä sitä tiijä, vaikka lähettäs Saksasa käymää joku päivä :o))

Joulupäivänä ku olivat kyläsä, ni tekkiin sitä Karjalanpaistia ja pottuvoita, jäläkkäriksi syötii luumurahkahyyvykekakkua johon tekkiin pohojan pipareista ja porkkanakakkuaki tekkiin... sitte tietenki pipareita, pullaa ja muita herkkuja. Toivat meille tullessaa pikku lahajoja, niinku saksalaisia perinteisiä kuusenkoristeita, leivonnaisia, paikallista tujua tömpsyä, saksalaista makkaraa ja suklaataa... meki laitettii pikkuset paketit, suomalaista suklaataa, semmoset porokynttilätuikut ja nimipipareita ja sen semmosta.. alla kuvvaa hyydykekakusta ja porkkanapiirakasta, josta aivan erityisesti tykkäsivät, mutta oliki se kielen vievää tavaraa :o))

2185158.jpg 

Oishan sitä tietenki voinu vähä aistikkaamman kuvan ottaa...

2185159.jpg

On tullu muutaki leivottua, mutta mulla oli semmone luova tauko blogista, ni ei tullu ees kuvattua... ketutti se työpaikkajutska nii mahottomasti, mutta kyllä se iloksi taas muuttuu, ku tuo päivä alakaa pitenee... täsä yks nelikymppiskakku, jonka tekkiin joulukuun puolesa välisä... ruma kakku oli, mutta toivottavasti oli ees hyvän makune!

2185172.jpg