nopia ja hyvä palavelu, sähköposteihinki vastattii nii ripiästi, että meikäläinenkää, joka o kärsimätö ihimine, ei ehtiny kyllästyä! Halusin tilata lakkiaisiin pöytäkoristeita ja tuosa kaupasa oli mistä valita, käykääpä juhulien järjestäjät kattomasa!

Vaikia oli päättää, että mitä ottaa... Ja ei, mulla ei oo kaupan kansa mittää tekemistä, mutta ku löytää jottai kivvaa, ni sen haluaa jakkaa  Törmäsin kauppaan, ku ettiin googlettamalla pöytäkoristeet, näkkyy olevan vähä niinku hääputtiikki, mutta kiva se o muisaki juhulisa koristella pöytä nätiksi. Ristiäisiinki näky olevan kaikenlaista kivvaa. Musta ois kiva olla semmone juhulasuunnittelija, ihana alottaa valamistelut hyvisä ajjoin ja aina ruksia muistilistasta tehyt hommat, sillai näkkee, että mite homma etenee! Nii, että jos joku ei jaksa juhulia järjestää, ni kuttukaa Anne paikalle, teen vielä kakukki juhuliin .

Oisin siis löytäny vaikka ja mitä, mutta järki piti pittää pääsä, tämmösiä ihanuuksia tilasin...

Mulla tullee pöyvälle valakone tuuki, siihe keskelle asettelen punneelle tuota organzaliinaa, nuita ihania "timantteja", jokka oli jäähilleen nimikkeellä, mutta sitte semmosia timantin näkösiäki oli monesa värisä ja koosa. Mulla o ihanat kirkkaat hurrikaanit, joho tullee molempii paksu hoppeine kynttilä... ja kirkkaaseen malijaan tullee nuita hoppeisia syvänsuklaarakkeita, taijan vielä valakosia gerbeeroita laittaa malijakkoon. Samalla teemalla koristelen sitte tarjoilupöyvänki ja jos hyvä ilima o ni kuistin pöyvänki. Nätti oli, ku äsken vähä mallasin.

Eilen tekkiin muute samalla konstilla suolasia pikkupiirakoita, niinku aijemmi niitä bebejä eli lasilla ympyrä ja se sitte siihe muffarivuokaan, oishan sitä voinu semmosen pyöriänki tehä, mutta piirakka mennee leikatesa vähä ikävän näköseksi, ni päätyin nuihi pikkusiin... vaa hitsit, ku en kuvvaa muistanu ottaa ja kaikki o jo pakkasesa... käytin taas sitä Sunnuntai-piirakkataikinaa, tietenki sitä suolaselle piirakalle, paistoin 200 asteesa nuin 11 minnuuttia. Pakkoha se oli maistaa itekki, että tietää mitä o pöytään laittamasa, hyvvää oli, sen voin sanua  mää ku oon yrittäny vähä keventää... mutta enpähä ainakkaan sortunu syömään kymmentä, että siinä mielesä iha hyvin... en kyllä laskenu, montako kakkaraa tuli, oiskohan joku 60 kappaletta, kolome taikinapakettia meni tuohon täytemäärään, nuin puolet tuli molemmilla täytteillä...

Poropiirakkaisiin täytteeksi:

- 1/2 pkt kermalla notkistettua savuporotuorejuustua

- nippu rucolaa pilikottuna

- juustoraastetta

- persikkaa pilikottuna

- paprikaa

- pororouhetta

- säilykeparsaa

- rippaus valakopippuria

Kanatäyte:

- 1/2 pkt kermalla notkistettua paprika-chilituorejuustua

- uunisa paistettua kannaa, eikä mittää kanaleikettä

- persikkaa

- vajjaa puoli pakettia aurajuustua

- paprikaa

- mozarellaa

- rippaus currya ja chiliä

Täytettä esipaistamattommiin pohojiin, siihe päälle ruokakerma-smetana-kananmunahärdelliä ja pikkusen emmentaaliraastetta päälle ja siis 200 asteine uuni, nuin 11 minnuuttia. Aika tietenki riippuu uunin tehosta... mukavia pikkusuolasia ja niinku sannoin, tuhottoman hyviä, myös kylymänä.

Pallaillaan!