Voitaikina o tosi kätevää, sitä pitäs jokkaisella ittiään kunnioittavalla kotileipurilla olla aina pakkasesa (tai ainaki nii mää haluan uskua). Tännää tekkiin... siis ostin sen kilon paketin voitaikinaa eile ja tarkotus oli panna se pakkaseen ootteleen inspiraatiota, mutta ku menin kaupasa käynnin jäläkeen vielä asioille, ni sulanuha ne oli... nii pitihä ne leipua tännää sitte pois. En osannu päättää, että teenkö makiaa vai suolasta, mutta niinku kuvasta näkkyy, ni hyvi ne samalle vajille mahtuu... meinaan suolanen ja makia! Eikä muute vaa vajille, suuhunki ne passaa :o))

2024541.jpg

Makkeisiin laitoin paksua vanilijakastiketta, vadelmahillua, raesokeria, mantelirouhetta ja lopuksi valamista sokerikuorrutetta... asiasta kolomantee, tiijättehän te sen Jari Sillanpään biisin.. sen misä se laulaa, että "Malttamaton ooooooon..." ... ensinnäki se o hyvä biisi ja sitte se passaa minnuun oikee hyvin... ehämmää malttanu oottaa, että ne ois jähtyny ennen ku menin sitä sokerikuorrutetta laittamaan, ni sehän suli... mutta älyttömän hyviä olivat!

2024563.jpg

Suolasiin laitin Creme Bonjour yrttituorejuustua, kinkkua ja paprikaa pikkuruiseksi leikattuna, pikkusen Aura-juustua ja vielä päälle juustoraastetta. Kaks issointa karvakaveria sai kans tuommoset suolaset ja näky kelepaavan :o))

2024543.jpg

Tämmöstä tällä kertaa.. laitan lauantaina kuvia siitä tillauskakusta, johon on kyllä suunnitelmat valamiina, mutta mulla ne tahtoo aina muuttua matkan varrella. Mutta siitäpä kuvia siis myöhemmin!