Meille tullee hyvät ystävät syömää ens lauantaina ja tietenki sitte jatketaa iltaa vaikka pellaamalla jottai... teinki tännää testi-illallise, eihä sitä ny mitä vaa voi vieraille syöttää... täsä ensi kuvvaa menusta, josa näkkyy oleva kirjotusvirhekki... valko... no sehä o valako...


 
Oli nii pitkiä sanoja ja käviki jo mielesä, että teinkö mää liian piene liitutaulun! No ei kai sentää, voiha sitä alakaa tekkee vähä lyhyempiä ruokia laugh Punajuurikeitto o tehty samalla tyylillä ku tähänki asti nuo sosekeitot, räsehti löytyy aikasemmista postauksista... punajuuri kuorittii ja pilikottii meleko pieneksi, mutta silti sitä sai melekee kaks tuntia keittää, että kypsy... että helepommalla pääsee, jos tekkee porkkanasta eli muista juureksista... mutta kyllä se aika makusta oli... kermalla tekkiin sytämenki isännän annokseen, heti sillä pusu irtos wink Kyllä se siis totta o, että tie miehe sytämee käy vattan kautti!
 

Pihiviannos oli kyllä hyvä, Cittarisa oli tarjouksesa tuo härän sisäfile, kyllä se pihivi-ihimiselle o aika oiva valinta... kermapotut o valakosipulilla maustettu, slurps...
 

Ostin yhtenä päivänä semmosen brulee-polttimen, Kiimingin Halapa-Hallisa oli niinki halapa ku 8,90 eurua ja buttaanikaasupullo vajjaa kolome eurua... netistä löysin sen brulee-ohojeen, siinähä o samat ainekset ku pannacotasa, mutta pannacotta hyytyy liivatteella kylymäsä ja brulee munankeltuaisella uunisa vesihauteesa. En tiijä, mitä tein vääri, ku siitä tuli semmosta ihimehöttyä, tosi yön jäläkee se oli tassaantunu se koostumus... mutta musta se ei ollu nii hyvä ku pannacotta, joka o kaike lisäksi helepompi tehä... senkuha kiehautat kerman ja lissäät liivatteet ja sitte jääkaapii hyytymää... no makuasioitaha nämä o...

No halusin kuitenki tuota tohotinta käyttää, ni tein pannacottaa ja poltin siihe sen sokerin päälle, ni sittehä se oli pannabrulee... kerman sekkaa sulatin valakosuklaataa ja hokasin vasta sitte, että sokeria ei ois kannattanu laittaa nii palijo ku ohojeesa, ku se suklaaha o makiaa... no tämähä onki kokkeileva keittiö, ens kerralla viisaampi...
 

Annos o kaunis, vaikka ite sanonki, harvo mää oon tekeleisiini tyytyväine, mutta nyt olin... ostin eile pikkusen OBH-Nordica jätskikonneen ja tein sillä tuota mansikkasorbettia Hellapolliisin ohojeella.... hyvvää ja raikasta, passasi pannacotan kansa niinku nokka päähä... sorbettiohojeitaki löytyy netistä pilivin pimmein, mutta valittin tuon Hellapolliisin ohojeen, ku siinä ei keitetty vettä... oli tosi heleppo, eikä kyllä tarvi ees tuota jätskikonetta, massaa tuli nii palijo, että osan tein konneella ja osan siinä ohojeesa olevalla tyylillä... en kyllä huomannu koostumuksesa mittää erua... maltan tuskin oottaa, että tätä pääsee tekkeen tuoreista mansikoista.... ja pittää kyllä kokkeilla muitaki makuja.... suosittelen!!!


 
Se o aika jännä juttu ku luulis, että ku syö kolome ruokalajia, ni ois tupate täysi, mutta ei... vaikka teen valamistelut hyvi etukättee, ni pikkuse aina joutuu ruokalajien välisä oottaan ja annoksista tullee tehtyä pienemmät ku jos ois vaa yks ruokalaji... mutta hyvät oli pöperöt, kyllä näitä voi vieraillekki tarjota!! Niih, tai meillä naisillaha o oikeus muuttaa mieltäsä viien minnuutin vällein, että voi se olla että jottai muutoksia tullee blush No tämä tällä kertaa mahantäytteistä... loppuu pari tulppaanikuvvaa...




 
Tämmösiä höpöttelyitä tällä kertaa, nyt saunaan... mukavaa lauantaita kaikelle kansalle!