Otetaa ensi Maisan kakku, mahtaneeko Maisa ite nii mustaherukasta välittää, mutta iskä ja äippä ainaki wink Kerma oli kyllä pinkimpää, mutta jostaki syystä mää en saa oikiaa väriä kuvisa näkkyyn. Ja mustaherukan lisäksi sielä o valakosuklaamoussea, nämä o munki suuhu nii parraan makuset ja nii myös siis Maisan vanahempien (ovat pari kertaa sitä maistelleet). Palijon Onnia Maisa, siitä niitä vuosia alakaa kertymää ja mitä enemmä niitä tullee, ni villillä vauhilla, voin sen sanua crying


 
Sitte illallissee... sitä valamistelin jo enne kakun vientiä ja sitte käväsin tullessa vielä kaupasta hakkeen puuttuvat vermeet. Nyt kyllä sanon, että täsä oli paras tarjottu pää- ja jäläkiruoka meijän ravintolasa. Pääruuan tein omasta päästä, mutta jäläkiruokaan mun piti kattua netistä lunttia... tosin niitä pannacottaräsehtejä löytyy nuin pyöriästi muutama tuhat :/ mutta mää käytin tätä, oli yksinkertane ja heleppo...

Siinä määri jopa, että määki jaksoin lukia ohojeet loppuun cheeky Paitsi, että pitihä mun vähä yrittää soveltaa ja siitähä ei tullu ensalakuu ku sotkua... laitoin lautaselle kaks niitä Runebergin-torttuvuokaa, sinne pohojalle sen ohojeesa mainitun sulatetun sokerin ja kaataa huluvautin perrään sen kuuman kermaseoksen... no joo, ossaaha siitä jo vähä viksumpi ihimine päätellä, että sieltä se alareunan kautti alako vuotaa lautaselle siinä vaiheesa liruna oleva kerma... voi pyhä jyssäys sentää... no siitä lautaselta kaatoin liemen sitte nuihi vuokii ja iha superhyvvää tuli... mutta ensi menu:
  • Chili-juuressosekeitto vuohenjuustosattumilla
  • Aura-vuohenjuustobroileri ja curryriisi
  • Pannacotta ja vadelmakastike
 
Keittoon käytin Pirkka-juuressosetta, muutenpa se meni niinku aikasemmisa postauksisa nuo sosekeitot o menny, paitsi nyt lisäsin isännän ehotuksesta chiliä. Voi ku teki ihanan älläyksen, ens tuntumalle maistu makia ja sen perrään tuline, oli iha älyttömän hyvä... täsä kuva... ja huomakkaapa, kuinka romanttine sytänkynttilä meillä o...
 

 
Aurabroilerii laitoin semmosia aineksia, mistä me tykätää, ei niistä tarvi Gordon Ramsayn tykätäkkää (tuski se meille o tulosa syömää ja jos tuliski, ni saattasin mää sillekki keitellä), riittää ku me tykätää. Nyt leikkasin maustamattoman broilerinfilleen kahtia niinku pittuussuunnasa, yhestä filleestä tuli kaks pihiviä... hieroin palasiin suolaa ja broilerimaustetta, parilapannuu ölijyä ja pikkuse voita... pannu kuumaksi ja paistoin siinä värit pintaa, sitte lisäsin kerman ja mausteet, vähä vettä ja hetken hämmäytin...

Pihivit nostin nuihi annosastioihi (molempii olin ensin viipaloinu säilykepersikan puolikkaan) ja lisäsin sitte kerman sekkaan vielä pari lusikallista ranskankermaa ja tarkistin mausteet... seoksen kaatoin pihivien päälle, sitte murustin päälle Aurajuustua ja tietenki vuohenjuustuaki... uuniin nuin 200 astetta 15-20 minnuuttia, kannattaa ensin laittaa folio päälle ja ottaa se sitte poijes vaikka puolesa välisä paistua.... ei ehkä iha älyttömän herkullisen näköstä, mutta maku oli kyllä taivaalline! Ai nii, riisin keitin suolaveesä, joho laitoin curryaki! Silleenki voi kyllä tehä, että pilikkoo tuon roikulin valamiiksi semmosiksi suupalloiksi...
 
  • Parilapannuu ölijyä ja vähä voita
  • Broilerin maustamattomia rintafilleitä
  • Suolaa, broilerimaustetta, mustapippuri, kanaliemikuutio, cyrrya ja minkä ite tuoho ounastellee sopivan
  • Kermaa ja ranskankermaa
  • Säilykepersikkaa
  • Aura- ja vuohenjuustua
Sitte se pannacotta, voi seki vei kielen mennessää, ohojeasiat mulla oliki jo tuola ylempänä selitetty.... pakastevadelmia kiehautin pienesä veesä, tempasin ne sauvasekottimella siliäksi, laitoin hyytelösokeria ja sitte lisäsin puolikkaan liivatelehen liotettuna... en halunnu siitä makiaa ja se vähäne sokerimäärä ei vielä jämäköittäny sitä tarpeeksi, siksi se liivate... ah, tämä oli kyllä hyvvää, sanonko vielä kerra blush Pannacotan päällä o sulatettua, kovettunutta sokeria murusina, sitä ei kyllä tarvi laittaa...
 

 
Tämmösiä kokkauksia tällä kertaa... asiasta kolomantee, se sitte Leena Hefneri voitti kisan, ei sillä, siinä oli lopusa molemmat mun suokkarit... mulla meni muutama jakso tajuta sitä Leenaa, aattelin että tuo kyllä tippuu, mutta sitte pääsin sisälle siihen ja se oliki iha älyttömän hauska ja hellyttävä hahamo, tietenki jos tuommone olis iha lähipiirisä, ni oliskoha se sitte nii hellyttävä blush... nämähä o tietenki makuasioita ja onneksi onki, hirviä se olis, jos kaikki sammoista asioista tykkäis, oli se ny sitte sisustus, ruoka eli joku muu... mutta oha se nuorelle näyttelijälle hieno merriitti, ku tuommosen suositun tittelin voittaa, kyllä siinä voi tulevaisuuesa vähä valakata, että mitä töitä ottaa vastaa...

Mutta nähellää taas ja mukavaa sunnuntaita kaikille, taitaa olla iha kohtuulline keli kuunnella linnunlaulua!!!