Kylläpä se o aurinko paistaa rävöttäny nii komiasti jo monta päivää, perjantaina oli jopa lussalla, ah että se veen tippasu o mussiikkia korville!! Yöllä o vielä kovasti pakkasta, tänäki aamuna oli -20 ja näköjää kirrii nyttenki, päivällä ei kylläkkää ollu pakkasta ku viitisen astetta.

Noh, asiasta kolomantee, tein yhtenä päivänä jäläkkäriksi taas sitä pannacottaa (ohojelinkki löytyy tuolta vähä alempaa), ku se oli nii nopia ja heleppo tehä ja iha älyttömän hyvvää... kuvasin sitte eestä ja takkaa ja vähä läheltäki, iha harjotuksen vuoksi. Herkullisen näkösiä kuvia, vai kuvittelenko vaa, ku sain annoksen sitte syyä wink Muutama kuva oli jo semmone, että kyllä se alakaa harjotus tuottaan pienen pientä tulosta... en silti oo unneuttanu valokuvvauskurssille menua, semmonenko ossuu kohille, ni varppii meen... mutta niitä kuvia...







 
 
Siirrymmä sunnuntaipäivällissee, eile o nii kiire päivä, ettei keretty kokkailee, jotenka tännää sitte kokkailtii vähä pitempää. Alakuruoka ja jäläkkäri oli vanahoja, mutta hyväksi tojettuja tuttuja, mutta pääruuan soveltelin pääkopasta ja hyvvää tuli. Kaupasa oli täsä männä päivänä nauvan ulukofile valamiiksi siivutettuna 9,95 kilo, hyvän näköstä lihhaa, jotenka nappasin sen mukkaan. Ensi haaveilin siitä liharullia tekeväni, mutta ne oli nii pieniä ne siivut, ettei niisä ollu oikee rullaamista. Päätyin sitte tekemään siitä pataruokaa... mutta se menu...
  • Aura-porkkanasosekeitto
  • Jonku sortin pataruoka
  • Kauraomenapaistos vaahotetun vanilijakastikkeeen kera
 
Porkkanasosekeiton ohoje löytyy täältä. Tähänki laitoin chiliä, se tekkee mainion älläyksen...



Lihapata tai mikä tämä nyt sitte onki...
 
  • Viipaloitua nauvan paistia eli ulukofilettä
  • Suolaa, lihaliemikuutio, pippuria
  • 1 tetra valamista punaviinikastiketta (voiha sen halutessaa tehä itekki)
  • Kokonaisia säilykeherkkusieniä (miksei tuoreitaki)
  • Hillosipuleita
  • Pari shalottisipulia ja punasipulia
  • Kermaa
Kuivaa lihaviipaleet, paista kuumalla pannulla väriä pintaa, laita suolaa ja pippuria. Lavo lihat uunivuokaan... paista pannulla  nelijään ossaan laitetut sipulit, sitte nakkaa perrään sienet ja hillosipulit, jotta neki saa vähä väriä ja sen jäläkeen kaaja niien päälle se punaviinikastike, lissää kerma ja liemikuutio (riippuu vähä määrästä, puolikaski riittää) ja kaaja koko kommeus lihapalojen päälle, tarkista mausteet. Uuniin muhimaan 200 astetta, nuin 25-30 minnuuttia, sillä aikaa keitä riisi eli muu lisäke.



Kauraomenapaistos
 
  • Pari omenaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 40 gr voita
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
Kuori ja piliko omenat. Laita ne voijeltuu uunivuokaan, ripottele omenoijen päälle kanelia. Sulata voi kattilasa ja lissää sokeri ja kaurahiutaleet sekkaan. Levitä seos omenoijen päälle. Laita paistos uunii 200 asteeseen noin 20 min. Tarjoile pikkusen jäähtyneenä vanilijajäätelön tai vaniljakastikkeen kansa.


Tähä loppuun vielä tyttösistä kuva, kyllä ne o nii nopialiikkeisiä, etten mää ehi niitä sammaan kuvvaan saamaan blush Mellille yritin sannoo, että paneppa suu kiinni ku kuvataa, ni ei änskälläkkää, Nekku kyllä ossaa posseerata...
 



 
Mulla o tuosa askartelut keske, oon värkänny liitutaulun ja sitte tuunasin yhen puurasian, laitan kuvvaa kuha valamistuvat. Mukavaa viikkua kaikille täälä piipahtaville!