Isäntä pittää tämän viiko pekkasia, ku o pakkasia... niinpä sitte tännää viikkosiivoukse jäläkeen tehtii ruokaa pitemmällä kaavalla. Ja viimeksihä meni iha häneksi, mutta tännää taas onnistu!!! Moon iha rakastunu tuoho savustimmee, se oli kyllä loisto-ostos ja sitte ku vielä onnistuu saamaa jottai halavalla, ni sehä o kaksinverro hauskempaa... ulukona oli vielä syöntiaikaa iha valosaa, mutta jäläkkärin aikaa oli jo vähä alakanu hämärtyy, enkä hokannu valoja lisätä kuvvaamise ajaksi, ni se o vähä synkkäsävyne...

Menu;

  • Vuohenjuustolla höystetty bataattisosekeitto
  • Aurasavulohi, kermaperunat ja kylymä ranskankermakastike
  • Jäiset karpalot ja kuuma kinuskikastike

Nämä sosekeitot o meijä suokkareita, heleppotekosia ja nii samettise ja hyvän makusia, tähä käy sama ohoje ku tuosa aikasemmasa porkkanasosekeitosa, mutta Auran tilalla vuohenjuustua... sitä murustin keiton päälle vähä koristeeksikki...

Sitte pääruoka, lohi o siis pöntösä savustettu ja viiltoihi laitettii Auraa.

Kermaperunat;

  • Perunoita syöjien mukkaan
  • Ruokakermaa
  • Philadelphia-tuorejuusto Original
  • Suolaa ja valakopippuria

Kuori potut ja joko siivuta tai piliko pieneksi, iha niinku keittoon... laita suolavetteen kiehumaan ja keitä hetkone, niinku puolikypsäksi. Sillä aikaa kerma kattilaan, hämmentele kunnes kiehahtaa, sekkaan suola ja valakopippuri ja hällältä pois, paketti eli kaks tuota tuorejuustua ja sekota, nii että sullaa siihe kermaan kokonaa... elä ennää tuosa vaiheesa siis kiehuttele, ku seos mennee iha liruksi... tarkista lopuksi suola. Puolikypsät perunat voijeltuu vuokaan ja kaaja kermaseos päälle. Paista uunisa nuin 20-30 minnuuttia, nii että näyttää hyvän väriselle. Kerran kiireesä testasin näin, ja sen jäläkeen oon aina teheny kermaperunat tällä lailla, raakana jos laittaa uunii, ni niitä saa kypsytellä ikkuisuuven ja kerma vaa sieltä haihtuu poijes...

Kylymä ranskankermakastike;

  • Ranskankermaa
  • Majoneesia
  • Sitruunamehua
  • Valakopippuria
  • Kuivattua eli tuoretta tilliä

Sekota ranskankerma ja siihe lissäät vähä majoneesia, sitte sitruunamehua tilikka, valakopippuria ja tilliä. Mulla ei ollu tuoretta, ni laitoin kuivattua, mutta kyllä tuore ois parempaa... se o siinä!

Jäläkkäri oli iha huippua, ensi aattelin että jääköhä mulla ne karpalot syömäti, ku ne o nii väkeviä, mutta mitä tyhyjää, kuuman kinuskikastikkeen kansa ne maistu loistavalle!!! Pahottelen kyllä tuota pimiää kuvvaa, mutta ku se oli jo mahasa, ni ei voinu ennää kuvata uusiksi, ku huomasin asian... kostutin pikkusen lasinreunaa ja pyöräytin sokerisa, muka vähä koristeeksi...

Mutta oli mukavaa, ku tännää kokkailut onnistu, se aina innostaa uusiin juttuihi. Käytii muute eilen kaupasa Linnanmaan Prismasa, sielä vihannesosastolla oli tosi kommeita tuoreita parsanippuja, esittelin niitä isännälle, että tämmöselle niien kuuluu näyttää

Mää laitan tähä lopuksi kuvan Pulskasta Pojasta, se o meijän vakkariorava, tullee aina enne puolta päivää, nakottaa tunnin verran tuosa pikkuoksalla ja syyä puputtaa koko ajan, joka ikine päivä. Mutta se o lepposa kaveri, ku tintit hakkee sieltä mökin toiselta puolelta, eikä se niille kiukuttele eli yritä ajjaa pois, kaikki ne siihe soppii...

Näihi kuvvii, näihi tunnelmii, mukavaa viikonloppua kaikille täälä piipahtaville!